v-cr-se-zacaly-prodavat-zakladni-desky-asus-pro-procesory-amd-ryzen
Novinka V ČR se začaly prodávat základní desky Asus pro procesory AMD Ryzen

V ČR se začaly prodávat základní desky Asus pro procesory AMD Ryzen

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 3. 2017 10:30 20

Asus představil portfolio základních desek s paticí AM4 určených pro nedávno uvedené procesory AMD Ryzen. Konkrétně se jedná o modely modely ROG Crosshair VI Hero, Prime X370-Pro, B350-Plus a B350M-A, které se mohou pochlubit i podporou technologie Aura Sync a 3D tištěných prvků, které si mohou uživatelé sami vytisknout a připevnit k deskám za účelem vylepšení vzhledu nebo výkonu sestavy.

Reklama

ROG Crosshair VI Hero

Jde o špičkový model z edice Republic of Gamers (ROG) vybavený technologií T-Topology, která zvyšuje potenciál při přetaktování pamětí – ty tak mohou tikat i na frekvenci 3200 MHz v konfiguraci se čtyřmi DIMM. Speciálně hráčům pak jsou určeny funkce jako Sonic Studio III pro streamování zvuku do různých výstupních portů a Sonic Radar III, která pomocí překryvné grafiky lokalizuje směr a vzdálenost nepřátel. Technologie GameFirst IV má zase optimalizovat provoz v síti a přispívat tak k plynulému hraní on-line her.

Crosshair VI Hero nabízí také zpětnou kompatibilitu s existujícími chladiči AM3, což usnadňuje uživatelům upgrade jejich stávajícího PC. Novinka je vybavena konektorem USB 3.1 na předním panelu a rozhraním PCI Express 3.0 32 Gb/s M.2, které zaručuje rychlé datové přenosy.

Dále nemůže chybět technologie 5-Way Optimization, která nyní obsahuje zbrusu novou funkci Stress Test Distribution, jež umožňuje upravovat hodnoty procesoru a paměti DRAM tak, aby bylo dosaženo co nejlepších výsledků při přetaktování. Nejnovější generace nástroje Fan Xpert 4 dovoluje uživatelům sledovat teplotu grafického procesoru a dosáhnout tím ideálních teplotních podmínek v situacích, kdy je grafická karta zatížena nejvíce, např. při práci ve 3D aplikacích nebo při hraní výpočetně náročnějších her.

Crosshair VI Hero také vychází vstříc uživatelům, kteří si chtějí své PC ozvláštnit prvky vytvořenými 3D tiskem. Uživatelé si tak mohou tisknout své vlastní prvky a jimi přizpůsobit vzhled desky, zvýšit výkon systému nebo získat možnost správy kabelů. Speciální montážní úchyty pro 3D prvky, které využívají stejné šroubky jako M.2 a standardní montážní otvory na základní desce umožňují snadnou přichycení 3D prvků.

Díky tomu uživatelé mohou rychle přidat specifické kryty kabelů nebo dokonce držáky M.2 chladičů a tím snížit teplotu M.2 na 30°C. Výrobce také navrhl řadu doplňků pro 3D tisk, včetně oboustranného krytu SLI bridge, mřížky větráku, písma ROG-font a kabelových sponek všech velikostí.

V ČR se začaly prodávat základní desky Asus pro procesory AMD Ryzen
i Zdroj: PCTuning.cz

Prime X370-Pro, B350-Plus a B350M-A

Kromě ROG Crosshair VI Hero se v ČR začínají prodávat i levnější modely Prime X370-Pro, B350-Plus a B350M-A. I je výrobce vybavil užitečnými technologiemi (5-Way Optimalization, 5X Protection III, T-Topology a tak dále) a navíc tu jsou i funkce LANGuard pro bezpečnější ethernetové připojení, Overvoltage Protection pro ochranu před přepětím, digitální regulátor napájení Digi+ VRM, ochrana DRAM před napěťovými špičkami s resetovatelnými pojistkami nebo nerezový zadní I/O panel.

Doporučené ceny nových základních deset pro procesory AMD Ryzen najdete v tabulce níže:

V ČR se začaly prodávat základní desky Asus pro procesory AMD Ryzen
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama