android-one-levne-smartphony-pod-taktovkou-googlu-bez-zbytecneho-balastu
Novinka Android One: Levné smartphony pod taktovkou Googlu bez zbytečného balastu

Android One: Levné smartphony pod taktovkou Googlu bez zbytečného balastu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 9. 2014 21:30 5

Google oznámil dostupnost prvních smartphonů z programu Android One. Jedná se o levná zařízení s cenovkou kolem 2 200 Kč a čistým systémem, určená pro lidi z rozvíjejících se trhů, kteří nikdy neměli přístup k informačním technologiím.

Reklama

Zpočátku budou na indickém trhu dostupné mobily od výrobců Micromax, Karbonn Mobile a Spice Mobile, které mají v podstatě identickou výbavu a odlišují se pouze designem.

Smartphony mají rozměrný 4,5palcový displej s FWVGA rozlišením 854 × 480 pixelů, čtyřjádrový procesor MediaTek na frekvenci 1,3 GHz, 1 GB RAM, 4 GB uživatelské paměti, slot pro microSD karty, pětimegapixelový fotoaparát s bleskem, čelní dvoumegapixelovou kameru pro selfie, WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0 a také podporu 3G frekvencí a dvou SIM. Baterie je kapacity 1 700 mAh, operačním systémem je čistý Android 4.4.4 KitKat. Google přitom garantuje brzkou aktualizaci na novou verzi, prozatím známou jako L Preview – o aktualizace systému se internetový gigant bude starat sám.

Takto vybavený mobil bude prostřednictvím e-shopů Amazon India, Snapdeal a Flipkart možné pořídit za 105 dolarů, v přepočtu 2 240 Kč.

Do programu Android One se zapojila celá řada výrobců, například také Acer, Asus, Alcatel nebo HTC, už brzy se tedy dočkáme představení dalších smartphonů.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama