anglicky-politik-zada-aby-zlodeji-ve-hrach-byli-stihani-jako-zlodeji-v-realnem-zivote
Novinka Anglický politik žádá, aby zloději ve hrách byli stíháni jako zloději v reálném životě

Anglický politik žádá, aby zloději ve hrách byli stíháni jako zloději v reálném životě

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

25. 7. 2014 20:00 6

Ve spoustě on-line her (například World od Warcraft) vás vypiplání postav a pořízení vzácných předmětů stojí nemalé množství reálných peněz. Měli by být tedy podvodníci a zloději, kteří člověku ukradnou vzácné předměty, nebo je připraví o jejich hráčské účty, potrestáni? Tuto otázku začal před dvěma dny projednávat Britský parlament na popud politika, který je sám hráčem WoW.

Reklama

Jako argument pro své tvrzení politik uvedl, že hráči mají nárok na stejné množství právní ochrany ať už se nacházejí v reálném nebo on-line světě. K tomu však dodal, že justice by se neměla zaobírat malými nerozvážnostmi, ale měla by se zaměřit pouze na závažné či sériové pachatele.

Anglický politik žádá, aby zloději ve hrách byli stíháni jako zloději v reálném životě
i Zdroj: PCTuning.cz

Stíhat někoho za to, že uvnitř počítačové hry ukradl druhému člověku meč, může znít hloupě. Když si však domyslíte, že za tento meč původní majitel mohl zaplatit třeba i tisíc dolarů, věci dostávají nový rozměr.

Technicky vzato krádeže digitálních předmětů jsou zatím v šedé zóně, neboť nemají žádnou skutečnou hodnotu. A to i přestože čas strávený získáváním epické výbavy je mnohdy penězi nevyčíslitelný.

V loňském roce v Číně dostal vedoucí gangu, který kradl účty WoW a z nich převáděl kvůli zisku epické předměty, dvouletý trest odnětí svobody. Nějakou dobu předtím pak byl k nuceným pracem odsouzen nizozemský hráč, vyhrožoval jinému hráči, že pokud mu neodevzdá všechny věci, zabije jeho postavu. Tyhle konkrétní události dokazují, že někdy nejde jenom o "hru".

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama