nvidia-odpovi-na-r9-290x-dualka-to-nebude
Novinka Nvidia odpoví na R9 290X, duálka to nebude!

Nvidia odpoví na R9 290X, duálka to nebude!

Z. Obermaier

Z. Obermaier

7. 10. 2013 17:46 19

Vrtá vám hlavou, co asi nabídne Nvidia jako soupeře nejvýkonnějšímu Radeonu? - My to víme.

Reklama
Nvidia odpoví na R9 290X, duálka to nebude!
i Zdroj: PCTuning.cz

Už řadu týdnů a měsíců se spekuluje o tom, že Nvidia nějak odpoví na nový High end Radeon R9 290X. Server Videocardz dumal nad dvěma možnostmi, první byla nová duální karta se dvěma jádry GK110 (notně osekanými, třeba s 2304 CUDA každé) a nebo připadal v úvahu Titan Ultra nebo jak by se nový Titan jmenoval. I když vám nesmíme zatím říci žádný detail, napoví nám uniklý slajd k nové kartě Tesla.

Ten ukazuje, že plné jádro GK110 s názvem GK180 bude konečně osazeno v druhé kartě. První bylo Quadro K6000, následovat bude Tesla K40 Atlas. Právě třeba Atlas by mohl být pokračovatelem Titána, co myslíte? Pokud by se toto jádro dostalo do herní karty, specifikace by byly takovéto:

2880 CUDA, 240 texturovacích jednotek, 48 ROPs jednotek, takt jádra mezi 800-900 MHz a brutálních 12GB paměti. Cenu ani raději nepředpovídáme, byla by jistě hodně nad cenou Titanu. Abych byl upřímný, dokonce známe i název této nové karty, ale nemůžeme jej zatím sdělit. Nechám vám ale takovou malou hádanku na přemýšlení. Myslíte si, že se Nvidia vydá cestou vydat nejbrutálnějšího nástupce Titanu s výše vypsanými parametry za astronomickou cenu, a nebo naopak vydá takového krapet "osekaného" Titana za levnější cenu? - Co bude lepší strategie vůči Radeonům? Podělte se s námi o názor v komentářích.

Zdroj: tajný

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama