chysta-se-facebook-koupit-operu
Novinka Chystá se Facebook koupit Operu?

Chystá se Facebook koupit Operu?

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

26. 5. 2012 13:00 28

Facebook zažívá rušné dny. V médiích se nejvíce skloňuje vstup na burzu a výrazný pád ceny akcií. Děje se toho ale více.

Reklama

Před necelým týdnem vstoupil Facebook na burzu a během těchto několika dnů se akcie propadly o 16%. Jo a Zuckerberg se na dvorku svého domu oženil.

Přes problémy na burze má Facebook obrovský balík peněz. Kromě nákupu patentů a Instagramu se nejspíš připravuje další velká koupě. Sociální síť si vyhlídla firmu Opera Software, která vyvíjí internetový prohlížeč s lakonickým názvem Opera. Ten je s 200 miliony uživatelů momentálně pátým nejpoužívanějším internetovým browserem.

Chystá se Facebook koupit Operu?
i Zdroj: PCTuning.cz

Důvod pro zakoupení Opery je jednoduchý. Díky ní by se mělo Facebooku dařit lépe svou sociální síť monetizovat, což je největší bolístka a důvod proč ceny akcií padají. Opera Software totiž na začátku roku zakoupila dvě společnosti které se zabývají internetovou reklamou - Mobile Theory a 4th Screen Advertising. Pomocí nich inzerují takové značky jako Coca-Cola, O2 a mnoho dalších. Z toho by měla plynout příjemná finanční injekce. Obzvlášť v době, kdy se z Facebooku stáhnul gigant General Motors.

Kromě kvalitnější monetizace by pravděpodobně došlo k provázání Opery s Facebookem. Jestli je to pro uživatele Opery dobrá nebo špatná zpráva, nechám na vás. Podle nejmenovaného zdroje skutečně probíhají námluvy mezi Opera Software a potenciálním kupcem. A na závěr otázka pro čtenáře: kolik Facebook za Operu zaplatí? Tipujte! Připomenu, že Instagram stál jednu miliardu dolarů.

Chystá se Facebook koupit Operu?
i Zdroj: PCTuning.cz


Okázale neokázalá. Taková byla svatba Zuckerberga

Vlastní internetový prohlížeč má Microsoft, Google, Apple a nově i Yahoo (BrowserPlus).  

Zdroj: hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama