facebook-celi-zalobe-od-svych-uzivatelu
Novinka Facebook čelí žalobě od svých uživatelů

Facebook čelí žalobě od svých uživatelů

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

20. 5. 2012 12:00 28

A samozřejmě v Americe. Facebook by proto mohl přijít teoreticky až o 15 miliard dolarů.

Reklama

Mark Zuckerberg tak má při dnešním nedělním obědu asi hodně o čem přemýšlet. Díky IPO (Initial Public Offering), tedy prvotnímu veřejnému prodeji akcií, se stal bohatším člověkem než jsou třeba zakladatelé Google Sergei Brin a Larry Page. Na 28 let to není špatné. Přijde kvůli žalobám o kus svého modrého impéria?

Facebook čelí žalobě od svých uživatelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Jesse Eisenberg by měl možná začít oprašovat svoji roli rychle mluvícího podivína z filmu The Social Network. Facebook totiž čelí žalobě ze sledování svých uživatelů i po odhlášení a mohlo by ho to vyjít pořádně draho. Pokud jste totiž jedni z 800+ milionů uživatelů této nejpopulárnější sociální sítě, Facebook sleduje kam se vydáte internetem dál i jste-li odhlášeni. Takový zásah do soukromí, obzvlášť když na tom nebyla samolepka Víme jaké všechny stránky naši uživatelé navštěvují, nemůže 29. nejbohatšího muže světa vyjít lacino.

Facebook čelí žalobě od svých uživatelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Počet žalob u soudu v San Jose (Kalifornie) je 21 a vyplacená částka záležela na citlivosti materiálů / důležitosti a proto se v závislosti na uživateli pohybovala od $100 do $10 000 za porušení soukromí denně. Pokud by se takto vypořádal s každým uživatelem, odškodnění by dosáhlo $15 miliard. Čísla se dosáhlo prostým zprůměrováním a nelze na něj brát velký spoleh.

Zdroj: tomsguide

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama