alpenfoehn-everest-cpu-chladic-se-ctyrmi-vetraky
Novinka Alpenföhn Everest - CPU chladič se čtyřmi větráky

Alpenföhn Everest - CPU chladič se čtyřmi větráky

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

1. 5. 2012 12:00 30

S teplým počasím přichází na přetřes otázka dostatečného chlazení klíčových součástek počítače, mezi které patří procesor.

Reklama

Alpenföhn Everest byl poprvé představen na CeBITu, který se konal v březnu. Jednalo se o prototyp a do této doby se sice nezařadil do stávající nabídky německé firmy EKL, ale to nám nebrání si o něm povědět co o něm víme, předně protože tento macek unikl naší pozornosti. A to se prostě musí napravit...

Alpenföhn Everest - CPU chladič se čtyřmi větráky
i Zdroj: PCTuning.cz

Chladič na první pohled upoutá pozornost čtyřmi osazenými 140 mm větráky, které se nacházejí po krajích a mezi samotným žebrovím. To je rozděleno na tři samostatné části, do kterých jsou vyvedeny 6 mm trubičky heat-pipe, kterých je celkem osm. Jednotlivé plátky žeber hliníkových věží jsou poměrně blízko u sebe a proto bude potřeba pořádný tlak k protlačení čerstvého vzduchu. Se čtyřmi větráky žádný problém.

Alpenföhn Everest - CPU chladič se čtyřmi větráky
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče samotných větráků, při 12 V napájení by měla rychlost otáčení jednoho fanu dosáhnout 1100 ot./min. a při tom protlačit 105 m3 vzduchu za hodinu. Hluk by pak měl dosahovat hodnoty 19,4 dBA.

Nepřehlédněte:

Alpenföhn Everest by se měl dostat do prodeje na začátku července. Cena (a ani váha, která by mě zajímala ze všeho nejvíc) zatím není známa. Everest půjde osadit na LGA2011.

Zdroj: expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama