mobilni-procesor-exynos-5250-ve-vyrobe-nova-architektura-a-frekvence-2-ghz
Novinka Mobilní procesor Exynos 5250 ve výrobě. Nová architektura a frekvence 2 GHz

Mobilní procesor Exynos 5250 ve výrobě. Nová architektura a frekvence 2 GHz

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

29. 1. 2012 06:00 5

Nový mobilní procesor s označením Exynos 5250 od Samsungu je prvním, který bude používat nová procesorová jádra ARM s architekturou Cortex-A15. Ty budou mít frekvenci 2 GHz.

Reklama

V současnosti se do nejvýkonnějších tabletů a superphonů dostávají čtyřjádrové procesory Tegra 3. To ale neznamená, že v budoucnu uvidíme jen přístroje se čtyřjádrovými procesory. V současné době totiž začíná výroba procesoru Samsung Exynos 5250, nový dvoujádrový procesor vyráběný na 32nm výrobní procesu s frekvencí 2 GHz.

Mobilní procesor Exynos 5250 ve výrobě. Nová architektura a frekvence 2 GHz
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinka se do masové výroby dostane začátkem 2. pololetí a v zařízeních by se měl objevit ve 3. nebo 4. čtvrtletí. V novém procesoru se nacházejí dvě procesorová jádra ARM v nové architektuře Cortex-A15. Ty slibují vyšší výkon, konkrétně prý 2× vyšší výkon při porovnání s procesorem Exynos 4210 (dvě jádra Cortex-A9) při stejných frekvencích. Grafická část nového čipu bude 4× výkonnější a bude podporovat rozlišení 2560 × 1600 pixelů. Tento procesor je podle Samsungu mířený hlavně do tabletů, ale není vyloučené ani použití v mobilních telefonech, hlavně v plánovaném telefonu Galaxy S III, který by se mohl objevit na Mobile World Congress příští měsíc.

Zdroj: SammyHub

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama