ipad-vladne-tabletum-je-nejpouzivanejsim-zarizenim-pro-prohlizeni-webu
Internet Novinka iPad vládne tabletům. Je nejpoužívanějším zařízením pro prohlížení webu

iPad vládne tabletům. Je nejpoužívanějším zařízením pro prohlížení webu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 11. 2011 12:15 16

iPad byl první dva týdny v listopadu nejpoužívanějším tabletem při prohlížení webových stránek. Zařízení s Androidem dohromady zaznamenala pouze necelých 11 procent přístupů.

Reklama

Podle predikce, kterou vypracovali analytici ve společnosti Royal Pingdom, iPad dominuje stále rostoucí oblasti tabletů. Celosvětově na web přistupuje ze zařízení s nakousnutým jablkem téměř 87 procent uživatelů.

Statistika vychází z počtu zhlédnutých stránek, takže se nejedná o tržní podíl jednotlivých zařízení. V podstatě jde o to, jak často uživatele těchto zařízení přistupují na internet. Ze zařízení s Androidem si internetové stránky v prvních dvou týdnech v listopadu prohlíželo necelých 11 procent uživatelů. Podíly tabletů s webOS a Blackberry OS prakticky nestojí za řeč – dosáhly pouze 0,7 procenta.

Dle nedávné analýzy firmy Gartner se prodej multimediálních tabletů letos zvýší o 260 procent na 63,6 milionů prodaných kusů. Podíl iPadu by v nejhorším případě neměl klesnout pod 73 procent.

Analytička Carolina Milanesi si pak myslí, že Apple si udrží nadpoloviční většinu na trhu s multimediálními tablety ještě v roce 2014. Rychlejšímu růstu zařízení s Androidem podle ní brání neucelené uživatelské rozhraní, stále vysoká cena a nedostatek aplikací.

iPad vládne tabletům. Je nejpoužívanějším zařízením pro prohlížení webu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama