bill-gates-je-znovu-nejbohatsim-americanem-s-majetkem-59-miliard-dolaru
Novinka Bill Gates je znovu nejbohatším Američanem s majetkem 59 miliard dolarů

Bill Gates je znovu nejbohatším Američanem s majetkem 59 miliard dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 9. 2011 15:00 23

Na druhém místě skončil Warren Buffet, třetí je Larry Ellison. Vyplývá to z žebříčku 400 nejbohatších Američanů, který sestavil časopis Forbes.

Reklama

Časopis Forbes zveřejnil letošní pořadí žebříčku nejbohatších Američanů. Nejbohatším člověkem je znovu zakladatel Microsoftu Bill Gates s majetkem 59 miliard dolarů (přibližně 1,06 bilionu korun). Na druhém místě se umístil investor Warren Buffet a třetí je zakladatel Oracle Larry Ellison. Buffet na sebe nedávno upoutal pozornost tím, že vyzval Barracka Obamu, aby více zdanil milionáře.

Zakladatelé Googlu Sergej Brin a Larry Page jsou na společném patnáctém místě. Majetek každého z nich odhadl na 16,7 mld. dolarů. Před nimi se umístil Mark Zuckerberg, jehož majetek spočítal na 17,5 mld. dolarů.

Na třináctém místě je zakladatel Amazonu Jeff Bezos, osmnáctý Michael Dell a devatenáctý Steve Ballmer – současný generální ředitel Microsoftu. Paul Allen je na 23. místě s 13,2 mld. dolarů a co se týče Applu, tak Steve Jobs se 7 mld. dolarů umístil na 39. místě.

Forbes na seznam zařazuje ty lidi, jejichž majetek spočítal nejméně na jednu miliardu dolarů. Při tom vychází hlavně z ceny akcií firem, které miliárdáři vlastní a také z tržeb a zisků jejich dalších podniků.

Bill Gates je znovu nejbohatším Američanem s majetkem 59 miliard dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Forbes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama