samsung-galaxy-tab-2-nadupany-tablet-s-tegrou-2-a-super-amoled-displejem
Apple Novinka Samsung Galaxy Tab 2: Nadupaný tablet s Tegrou 2 a Super AMOLED displejem

Samsung Galaxy Tab 2: Nadupaný tablet s Tegrou 2 a Super AMOLED displejem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 1. 2011 14:00 3

Představen bude pravděpodobně již za měsíc na veletrhu Mobile Word Congress.

Reklama

Druhá generace tabletu Galaxy Tab bude společností Samsung představena v polovině února na mezinárodním veletrhu Mobile Word Congress, informuje web SamFirmware. Informace se zdá být celkem věrohodná, protože se jedná o stránky, na které zaměstnanci jihokorejského výrobce proti jeho vůli a tudíž nelegálně nahrávají doposud neuvedené firmwary a zdrojové kódy. Galaxy Tab 2 má být postaven na SoC (system-on-chip) Tegra 2, tzn. dvou jádrech Cortex-A9 na frekvenci 1 GHz doplněných o dalších šest procesorů (pozn. obrazový čip, zvukový procesor atd.).

První generace je poháněna vlastním čipem Hummingbird a totéž se dalo čekat i v případě nástupce. Ačkoli je jisté, že inženýři v Samsungu nespí na bobkových listech, zdá se, že konkurenční řešení je vhodnějším kandidátem. Jejich vlastní dvoujádrový procesor Orion pravděpodobně není zatím připraven na sériovou výrobu. Společnost si nemůže dovolit čekat, potřebuje v první řadě prodávat. Jiný důvod, proč Jihokorejci nevsadili na vlastního koně, mě nenapadá.

Samsung Galaxy Tab 2: Nadupaný tablet s Tegrou 2 a Super AMOLED displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

Mimo slibného výkonu má uživatele ohromit použití technologie Super AMOLED (pozn. znáte např. ze smartphonu Galaxy S). Ti se dočkají displeje s rozlišením 1200 x 600 pixelů, bezkonkurenčním podáním barev a skvělými pozorovací úhly. Otázkou je, jak moc se to podepíše na výsledné ceně zařízení. Kromě 7“ tabletu počítá Samsung také s uvedením 10“ modelu. Galaxy Tab 2 bude pohánět pro tablety optimalizovaný Android 3.0 (Honeycomb).

Zdroj: SamFirmware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama