opousti-lg-windows-mobile-kvuli-androidu
Novinka Opouští LG Windows Mobile kvůli Androidu?

Opouští LG Windows Mobile kvůli Androidu?

Martin Stančík

Martin Stančík

15. 1. 2010 18:00 2

Jihokorejská společnost LG prohlásila, že v tomto roce chce na trh uvést deset telefonů postavených na platformě Android.

Reklama

Na trhu se smartphony jsou snad již všechny velké společnosti - jde totiž o oblast, ve které si firmy na svá zařízení mohou přirazit velké marže a poptávka po chytrých telefonech je stále velká. LG je třetím největším výrobcem smartphonů na světě a podle agentury Reuters se společnost chce u svých nových telefonů zaměřit více na platformu Android. Jihokorejská společnost oznámila, že chce v tomto roce vydat alespoň 10 telefonů na Androidu, což je velmi zajímavé, neboť LG před rokem podepsalo s Microsoftem kontrakt, podle kterého bude na své telefony dávat především Windows Mobile.

Opouští LG Windows Mobile kvůli Androidu?
i Zdroj: PCTuning.cz

"Fakt, že v tomto roce představíme více telefonů s Androidem neznamená ukončení spolupráce s Microsoftem," řekl Skott Ahn z LG. "Windows Mobile mají stále potenciál." To si však nemyslí zahraniční experti, neboť podle statistik má Windows Mobile jen 7.9% trhu (iPhone má 17.1%) se smartphony. V minulém roce LG prodalo 117 milionů telefonů a společnost doufá, že v tomto roce to bude 140 milionů kusů. K desíti telefonů na Androidu chce společnost v tomto roce představit také minimálně deset mobilů na jiných platformách.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama