zadate-o-praci-pozor-na-blogy
Internet Novinka Žádáte o práci? Pozor na blogy

Žádáte o práci? Pozor na blogy

Martin Stančík

Martin Stančík

10. 8. 2009 08:35 6

Lidé, kteří shání během ekonomické krize práci, by si měli dávat velký pozor na to, jaké informace o sobě dávají na internet.  

Reklama

Díky službám jako Facebook, Twitter nebo YouTube byste v době, kdy si zaměstnavatelé mohou vybírat, nemuseli při konkurzu v zaměstnání uspět. "Díky sociálním stránkám se můžete stát velmi rychle suchým, nudným až nepříjemným," říká Patricia Vaccarino z firmy, která radí společnostem při nabírání nových lidí. Podle Vaccarinové informace na Facebooku "o vašich vytrhaných zubech, mrtvých psech, nadýmání, akné, rozvodech a bojích s mentálními nemocemi a pitím" rozhodně nepomohou. Jaký dojem mohou tyto informace asi udělat na potenciálního zaměstnavatele?

Žádáte o práci? Pozor na blogy
i Zdroj: PCTuning.cz

Kurt Weyerhauser ze společnosti Kensington Stone v Los Angeles řekl, že například oddělení lidských zdrojů v jeho firmě "našlo na internetu fotku kandidáta o zaměstnání při kouření jointu. Jiný kandidát pak dával na internet rasistické vtipy." A i zdánlivě nenápadný blog vám může ublížit při žádání o zaměstnání. Matka čtyř dětí, která popisuje svůj každodenní život na svém webu, může podle Weyerhausera na zaměstnavatele působit tak zaneprázdněna, že bude mít strach ji zaměstnat.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama