istanbul-jiz-v-kvetnu
Novinka Istanbul již v květnu

Istanbul již v květnu

Michal Kleman

Michal Kleman

22. 4. 2009 00:00 5

Společnost AMD se stále drží na trhu, ale její výsledky nejsou přesvědčivé. Konkurence v podobě Intelu jí tlačí na všech frontách, AMD se tedy nyní pokusí prorazit s šestijádrovými procesory.

Reklama

Serverové procesory s šesti jádry byly původně plánovány na druhé pololetí tohoto roku, CEO AMD Dirk Meyer však oznámil, že distribuce CPU s jádry Istanbul začne již v květnu (V.). Tento procesor bude nasazen proti čipu Intelu s šesti jádry s označením Dunnington (Intel Xeon X74X0) a zároveň se může projevit jako lepší volba při porovnání s Xeony založenými na architektuře Nehalem.

Istanbul již v květnu
i Zdroj: PCTuning.cz

"Jsem rád, že díky velké snaze projevené ve vývojovém týmu mohu nyní oznámit přiblížení vypuštění šestijádrových procesorů Istanbul. První várky budou dodány výrobcům systémů v květnu a hotové servery očekáváme již měsíc poté," prohlásil Dirk Meyer. Jen doplním, že čipy Istanbul budou vyráběny 45nm procesem, budou mít kapacitu L3 cache 6MB, L2 cache pak bude mít kapacitu 512KB na jádro. Chybět nebude ani integrovaný dvoukanálový řadič pamětí, nebo podpora sběrnice Hyper Transport 3.0. Tyto procesory jsou určeny pro socket F (1207).

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama