Zakázat TikTok či nezakázat? Seznam dostal Velkého Bratra #TYDEN ~ 27. březen
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Zakázat TikTok či nezakázat? Seznam dostal Velkého Bratra #TYDEN ~ 27. březen

Zakázat TikTok či nezakázat? Seznam dostal Velkého Bratra #TYDEN ~ 27. březen

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

27. 3. 2023 07:00 7

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

MidJourney dala ban novináři. Je Internet Archive knihovna? DPReview končí. Chyba v Apple Music. Linus Tech Tips hacknut. Twitter dluží přes 13 miliard dolarů.

Reklama

MidJourney dala ban novináři, který využil AI pro „fotky“ zadržení Donald Trumpa. Slovo „arrested“ je navíc nově na černé listině. Praktická ukázka slepé uličky, generativní AI není možné postupně svazovat dalšími a dalšími omezeními. Paralela k tomu, že by štětec znemožňoval malovat určité věci. (Buzz Feed News, Ars Technica)

Kongres ve čtvrtek vyslechl generálního ředitele TikToku kvůli obavám o ochranu osobních údajů a bezpečnost uživatelů. Řeší se to, zda tento šmírovací čínský nástroj zakázat (tak jak to už dávno udělala Indie) a součástí hry je mohutný lobbing, miliony vynaložených dolarů a dojemné divadlo influencerů před Kongresem. (The Guardian)

  • Profil CEO TikToku Shou Zi Chewa, singapurského vojáka v záloze a bývalého bankéře společnosti Goldman Sachs, který se chystá obhajovat TikTok před skeptickým Kongresem. (WSJ)
  • Jak se TikToku nepodařilo prosadit se na trhu (Platformer)

#TYDEN k poslouchání

#tyden k poslouchání si ještě odpustím. Moribundus už je sice po 7 dnech skoro pryč, ale dopad to na hlas i výkon má. Včetně dlouhého seznamu věcí, které jsem odložil a postupně je musím vyřídit. S omluvou přijměte alespoň tento extra „čtvrteční“ obsah. České newslettery (zpravodaje) na Linkedin


Internet, webdesign

Český Seznam dostal Velkého Bratra. Kopíruje nekalé praktiky Facebooku a odhlášení není odhlášení. Přitom to nemá zapotřebí. Dlouhodobý slídil je Microsoft. A ocenění si odnesl i Jurečka. Ministr Jurečka (Lupa.cz)

Je Internet Archive knihovna? Dost důležitá maličkost, která je i zásadním prvkem žaloby. Internet Archive totiž hrozí zánik, nebo alespoň zásadní omezení a velké komplikace. (Inside Higher Ed)

Hezký pokus: Ulož.to se chce vyhnout osudu Hellspy. Tvrdí, že uživatelům poskytuje cloudové úložiště. Konec Hellspy je mimochodem pár dní stará věc vyšlá na Novinkáích. (Lupa)

DPReview končí v rámci škrtů pracovních míst u Amazonu. Skončí k 10. dubnu, po skoro čtvrt století existence. Jeden z nejlepších webů věnujících se fotoaparátům a fotografování. Internet Archive se vydal zachránit obsah uložením, ale jde o víc než 4 miliony článků. Mělo by se to ale stihnout. (The Verge, PetaPixel)

Kalifornie chce prosadit placení za články na Google a Facebooku. Další krok na cestě k další katastrofě pro média už na úrovní jednotlivých států USA. Tady se ale alespoň snaží o kompromis, platit jen když u novinového obsahu zobrazují reklamu. Výsledek ale bude nakonec stejný. Google/Facebook a další na to nepřistoupí. (Gizmodo)

Jak dlouho BNN (Breaking News Network) vydrží vykrádání textů z ostatních zpravodajských webů?  Velmi zajímavé čtení. Najdete tam i Python umožňující hledat tyto formy vykrádaček.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama