za-druhe-ctvrtleti-se-prodalo-104-8-milionu-smartphonu-s-androidem
Apple Novinka Za druhé čtvrtletí se prodalo 104,8 milionů smartphonů s Androidem

Za druhé čtvrtletí se prodalo 104,8 milionů smartphonů s Androidem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 8. 2012 09:00 3

Ve druhém čtvrtletí letošního roku se celosvětově prodalo 158,3 milionů smartphonů. V souboji mobilních platforem si nejlépe vedl Google Android, který běžel na 104,8 milionech prodaných přístrojů a zabral 68,1 % trhu, informuje analytická firma IDC.

Reklama

Spokojení mohou být také v Cupertinu. Apple prodal 26 milionů iPhonů s iOS a uzmul tak 16,4 % trhu. Strmě dolů naopak padají prodeje RIMu a jeho přístrojů s BlackBerry OS (pouze 7,4 milionů prodaných telefonů). Za systémem s ostružinou ve znaku se umístila platforma, která je dnes držena na kapačkách – Symbian si připsal 6,8 milionů prodaných smartphonů.

Mobilních telefonů s Windows Phone/Windows Mobile se za uplynulý kvartál prodalo 5,4 milionů kusů, což stačilo na 3,5% zastoupení na trhu.

„Růst Androidu pokračuje na plné obrátky,“ uvedl analytik Ramon Llamas, který ve svém komentáři také vyzdvihl důležitost levných telefonů a zmínil vlajkovou loď Samsung Galaxy S III. „Mobilním trh je dnes nepochybně závodem dvou koní – Androidu a iOS,“ doplnil jej Kevin Restivo.

Za druhé čtvrtletí se prodalo 104,8 milionů smartphonů s Androidem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: IDC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama