youtube-vs-viacom-valka-pokracuje
Novinka YouTube vs. Viacom: válka pokračuje

YouTube vs. Viacom: válka pokračuje

Martin Stančík

Martin Stančík

20. 3. 2010 18:00 1

Google obvinil společnost Viacom z toho, že na YouTube nahrává videa i přes to, že se s ním kvůli autorských právům soudí.

Reklama

Google na konci tohoto týdne vyostřil svůj spor se společností Viacom když prohlásil, že tato na YouTube nahrávala videa svých interpretů i přesto, že se s Googlem soudí ohledně autorských práv, která se prý na tato videa vztahují. Viacom žalobu podal v březnu roku 2007 po té, co se mu YouTube několikrát nepodařilo koupit (a nakonec stránku koupil Google). Viacom po současném vlastníkovi YouTube požaduje jednu miliardu dolarů za to, že na oblíbený video portál bylo bez jeho povolení nahráno 160 000 videí.

YouTube vs. Viacom: válka pokračuje
i Zdroj: PCTuning.cz

Miliardu dolarů Google samozřejmě platit nechce, a tak včera na svém blogu napsal, že "má důkazy o praktikách Viacomu, jehož zaměstnanci na YouTube schválně nahrávali jeho videa," aby se později s Googlem mohl soudit a chtít po něm odškodné. Google YouTube koupil v říjnu 2006 - jen rok a půl po spuštění webu - za 1.65 miliardy dolarů. Web však stále není příliš výdělečný, což se při denních nákladech přes milion dolarů na jeho správu ani nelze ani divit.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama