x-info-table-52palcovy-tablet-od-nec-velky-jako-stul
Novinka X-info Table: 52palcový tablet od NEC velký jako stůl

X-info Table: 52palcový tablet od NEC velký jako stůl

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

14. 11. 2011 06:00 5

Celý stůl váží 160 kilogramů a pro přesun jsou připravena kolečka. Displej rozezná až 10 prstů, díky čemuž na něm může pracovat více lidí najednou.

Reklama

Tablety se pokoušejí dostat do všech částí trhu, od nejnižšího segmentu po profi tablety. Jak ale vypadá firemní „tablet“ do kanceláře? Společnost NEC o tom má jistou představu, ale není to nic nového. Celé kouzlo spočívá v integraci výkonného počítače a velkého dotykového displeje do stolku na kolečkách. Nazývat to tedy tabletem není úplně na místě. Prodejní jméno je X-info Table.

X-info Table: 52palcový tablet od NEC velký jako stůl
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud se vám zdá, že jste již podobný koncept někde viděli, tak máte pravdu. Podobné je tomuto zařízení Microsoft Surface, který je tu s námi již 3 roky. X-info Table má displej s úhlopříčkou 52 palců (1,3 metru) a rozlišení 1920 × 1080 pixelů. Displej zvládá rozeznat až 10 dotyků najednou a tak zde může pracovat více lidí. Uvnitř stolu se také nachází výkonný počítač. Základem mu je neblíže specifikovaný procesor Core i7, 6 GB operační paměti a ve stolu najdete také tři USB porty. Zařízení má podporu pro GIS (Geografický Informační Systém) a běží na operačním systému Windows 7. Celý stůl váží 160 kilogramů a dostupný bude v únoru příštího roku.

Zdroj: TechCrunch

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama