word-lens-pro-iphone-perfektni-ukazka-rozsirene-reality-video
Apple Novinka Word Lens pro iPhone. Perfektní ukázka rozšířené reality [video]

Word Lens pro iPhone. Perfektní ukázka rozšířené reality [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 12. 2010 12:00 10

Tohle prostě musíte vidět. Objektiv fotoaparátu namíříte na cizojazyčný text a na displeji vidíte překlad v reálném čase.

Reklama

Vypadá to jako kouzla čarodějnického učně Harryho Pottera – fotoaparát iPhonu namíříte na cizojazyčný text a na displeji telefonu vidíte překlad v reálném čase. Aplikace z dílen vývojářů studia QuestVisual Word Lens provádí překlad textů systémem rozšířené reality (augment reality). Vše funguje takřka dokonale, postačí jít po ulici a dívat se kolem sebe – na popisky, billboardy, cedule a další věci; vše se automaticky přeloží a promítne na displej.

Word Lens nevyžaduje připojení k internetu, což oceníte zejména při cestách do zahraničí, kdy tak ušetříte pořádný balík peněz. Veškerá data nezbytná k provozu aplikace jsou totiž lokálně uložena přímo v iPhonu. Samotný program je v iTunes dostupný zdarma a uživatel platí jen za každý doinstalovaný jazykový balíček ($ 4.99; od prvního ledna dvojnásobek).

Word Lens pro iPhone. Perfektní ukázka rozšířené reality [video]
i Zdroj: PCTuning.cz
Word Lens pro iPhone. Perfektní ukázka rozšířené reality [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Prozatím jsou k dispozici dva – z angličtiny do španělštiny a obráceně. Zanedlouho je bude následovat francouzština, později italština a další světové jazyky. Aplikace nebere v potaz větné kontexty, ale překládá slovo po slovu v prvním pádě a tak na skloňování rovnou zapomeňte. Výstup delšího textu bude zřejmě stejně „kvalitní“ jako z překladače Googlu. Word Lens podporuje iPhone 3GS, iPhone 4G a iPod Touch 4. generace, přičemž pro svůj běh vyžaduje iOS 4.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama