windows-phone-7-dokoncen-prvni-pristroje-jiz-v-rijnu
Novinka Windows Phone 7 dokončen - První přístroje již v říjnu?

Windows Phone 7 dokončen - První přístroje již v říjnu?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

3. 9. 2010 14:00 3

Softwarový gigant oznámil dokončení nového operačního systému pro mobilní zařízení.

Reklama

Je tomu půl roku, co Microsoft nový systém pro mobilní zařízení poprvé představil. Od té doby vycházela na povrch spousta informací a spekulací. Těm je teď konec. Windows Phone 7 je dokončen a byl odeslán výrobcům mobilního hardwaru.

Windows Phone 7 dokončen - První přístroje již v říjnu?
i Zdroj: PCTuning.cz

A na co nového se můžeme těšit?  Podpora multitouche asi nikoho nepřekvapí. Jedním z velkých taháků je využívání služby Xbox Live, pro kterou je v přípravě několik desítek her. Těšit se lze na zvučná jména titulů jako je Assassins Creed, Halo Waypoint, Splinter Cell, Flight Control či Guitar Hero. Windows Phone 7 budou uživatelsky jednodušší, přímočařejší a výrazných vylepšení se dočká i webový prohlížeč s přehrávačem. Třešničkou na dortu by měla být podpora Flashe.

Multitasking se snadným přepínáním mezi běžícími aplikacemi skrze správce úloh je bohužel minulostí. Vestavěné aplikace samozřejmě běh na pozadí umožní i po jejich opuštění. O prohlížení webu společně s poslechem hudby tak uživatelé nepřijdou.

Podle Terryho Myersona z Microsoftu byl systém velmi důkladně otestován a vše je připraveno na ostrý provoz. Vývoj mobilních Windows byl během testovací fáze inspirován a ovlivňován samotnými uživateli. Jestli však obstojí proti čím dál silnější konkurenci v podobě iOS od Apple a na linuxu založeném Androidu je ve hvězdách. Pokud vše půjde hladce, dočkáme se prvních zařízení již v říjnu tohoto roku.

Zdroj: OSnews, vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama