western-digital-uvedl-novou-radu-externich-sitovych-disku
Novinka Western Digital uvedl novou řadu externích síťových disků

Western Digital uvedl novou řadu externích síťových disků

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 10. 2010 09:00 4

Western Digital aktualizoval svojí řadu externích síťových disk WD My Book Live. Budou výkonnější a rychlejší.

Reklama

Western Digital je známý svými pevnými disky a to nejen interními ale i externími. Nyní si pro nás připravil aktualizovanou řadu My Book Live, která je připravená pro použití v síti. Oproti minulé řadě má rychlejší procesor a taktéž je přítomen rychlejší Ethernet ˜- 1 Gbit, což zaručuje přenosovou rychlost přibližně 128 MB/s. Abyste takovou rychlost využili, tak samozřejmě musí mít počítač popřípadě i router taktéž Gigabitový Ethernet.

Western Digital uvedl novou řadu externích síťových disků
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky integrované technologii DLNA (Digital Living Network Alliance) a iTunes Media Serveru je možné z disku rovnou přehrávat multimediální soubory například na mobilních zařízeních, popřípadě MID (mobile internet device) zařízeních stejně tak je možné jednoduše dělat zálohy jak z Windows, pomocí WD SmartWare, tak i z Macu díky Apple Time Machine. Western Digital má nakonec ještě jeden bonus pro vlastníky Apple iPhone 4 nebo iPad a to vylepšené prohlížení fotografií přímo z disku.

Cena je stanovená na £154,99 (4 300 Kč) za 1TB model a £204,99 (5 700 Kč) za 2TB model. V Evropských obchodech by se oba disky měly objevit někdy příští měsíc.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama