vydejte-se-na-plavbu-po-dunaji-s-google-street-view
Apple Novinka Vydejte se na plavbu po Dunaji s Google Street View

Vydejte se na plavbu po Dunaji s Google Street View

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 4. 2015 11:00

Služba Street View americké společnosti Google byla doplněna o záběry pořízené přímo při plavbě po Dunaji. Panoramatické fotografie zachycují pohled na tři evropská města, ale i další monumenty.

Reklama

Google do projektu zapojil kromě Slovenska dalších pět zemí. A to konkrétně Maďarsko, Chorvatsko, Srbsko, Bulharsko a Rumunsko. Plavbu s kamerou odstartoval loni v létě.

K nejzajímavějším místům, které nasnímal, patří lokality jako hrad Děvín, Bratislavský hrad, Vyšehrad (Maďarsko), Budínský hrad a budova parlamentu v Budapešti (Maďarsko) či oblast Cazanele Mari (Rumunsko).

Pro sbírání fotodokumentace Google využil speciální zařízení Trekker, které bylo umístěno na přídi výletní lodi ms Treasure. Ta se plaví po Dunaji a převáží turisty. Na Slovensku bylo nafocených celkem 170 kilometrů, přičemž Bratislava, respektive slovenské hranice s Rakouskem, byly počátečním i koncovým bodem pro focení.

Dunaj není první řekou, kterou Google nafotil. Už nějaký čas Street View nabízí plavbu po Temži, Amazonce či řece Colorado v severní Arizoně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama