vubec-prvni-snimek-chystaneho-televizoru-s-webos-od-lg
Novinka Vůbec první snímek chystaného televizoru s WebOS od LG

Vůbec první snímek chystaného televizoru s WebOS od LG

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 1. 2014 15:00 12

Přesto, že by měl být nový televizor představen až na veletrhu CES, který začne 7. ledna, již nyní spatřily světlo světa první její snímky.

Reklama

Chystaná televize by měla být založena na operačním systému webOS, který má poměrně zajímavou historii. Před několika lety koupilo HP společnost Palm a s ní i tento operační systém, který měl být původně určen pro instalaci do chytrých telefonů. Posléze byl systém předělán pro instalaci do tabletů, přičemž ani tento pokus se neujal. HP se dále snažilo svoji investici zúročit a tak se rozhodlo webOS použít ve svém software pro tiskárny. To se bohužel také příliš neujalo.

Vůbec první snímek chystaného televizoru s WebOS od LG
i Zdroj: PCTuning.cz

Snímek spekulací, jak by chystaný televizor mohl vypadat

Nakonec to HP vzdalo a udělalo z webOS open source systém, který si nedávno osvojilo LG a přišlo s nápadem použít tento operační systém pro své nadcházející chytré televizory. LG už před nedávnem slíbilo, že přijde s novým televizorem, založeným právě na tomto OS. Nyní se konečně objevily první obrázky tohoto počinu, za které vděčíme @evleaks.

Vůbec první snímek chystaného televizoru s WebOS od LG
i Zdroj: PCTuning.cz

Uniklý snímek nové Smart TV od LG

Ze snímků je patrné, že bude mít TV v prostředí webOS k dispozici několik záložek, které poslouží k vstupu na Twitter, Facebook či YouTube, k dispozici budou také aplikace jako vTuner, Skype, AccuWeather či internetový prohlížeč. Pás s aplikacemi je v prostředí televizoru umístěn na spodní straně. Aby vše fungovalo jak má, musí mít televizor vestavěn nějaký ten hardware. V tomto případě by se o provoz měl postarat dvoujádrový procesor s frekvencí 2,2 Ghz, společně s 1,5 GB RAM pamětí. 

Všechen hardware byl vestavěn do velmi štíhlého těla samotného televizoru. Na další informace o novém chytrém televizoru od LG si budeme muset skutečně počkat až na samotný veletrh CES. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama