voicelok-prvni-flash-disk-zabezpeceny-hlasem
Novinka Voicelok: První flash disk zabezpečený hlasem

Voicelok: První flash disk zabezpečený hlasem

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 4. 2012 06:00 5

Flash disk má sice kapacitu jen 8 GB, abyste se na něj ovšem dostali, potřebujete znát heslo. Toto heslo mu musíte říct a modlit se, aby vše fungovalo, jak má.

Reklama

Zdá se, že v poslední době začali všichni myslet na různé typy zabezpečení, ať už je to zabezpečení pevného disku pomocí bezdrátové karty nebo, už možná trochu zbytečné řešení, pomocí hlasu. Ano, čtete správně. Tento flash disk je zabezpečený hlasem. Flash disk nepotřebuje žádné další programy a podobně, vše je integrované v něm. Po zastrčení flashky do USB portu se rozsvítí červená a zelená LED dioda, která signalizuje poslouchání. Uživatel pak musí vyslovit heslo. Speciální mikroprocesor, mikrofon a program pro rozpoznání hlasu váš hlas vyhodnotí a buď vás na disk pustí, nebo ne.

Voicelok: První flash disk zabezpečený hlasem
i Zdroj: PCTuning.cz

Voicelok se určitě nedá nazývat nějakým opravdu bezpečným flash diskem, ale spíše gadgetem. Určitě rozpoznání hlasu nebude fungovat tak dobře, aby to nešlo obejít například přehráním stejné sekvence z telefonu. Přesto se ale jedná o první řešení zaheslování flashky pomocí hlasu. Výrobcem Voiceloku je Hammacher Schlemmer a specifikace jsou následující. Kapacita disku je 8 GB a rozměry 2,5 × 0,75 × 0,25 cm ho řadí spíše mezi ty menší. Součástí je také druhý zabezpečovací okruh, kdyby nefungovalo rozpoznávání hlasu. Výrobce poskytuje doživotní záruku.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama