velkeho-testu-internetoveho-protokolu-ipv6-se-zucastni-i-microsoft
Internet Novinka Velkého testu internetového protokolu IPv6 se zúčastní i Microsoft

Velkého testu internetového protokolu IPv6 se zúčastní i Microsoft

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 2. 2011 16:00 14

Internet dosáhl svých limitů, a svět se musí připravit na přechod k IPv6.

Reklama

Internet nezadržitelně míří do stádia, kdy dojdou IPv4 adresy (IANA nedávno rozdala posledních pět /8 rozsahů jednotlivým RIRům) a bude třeba přejít na protokol IPv6. Na neodkladný konec IPv4 adres přitom odborníci upozorňují dlouhodobě. Pravdou je, že poskytovatelé internetového připojení se na jejich závěry ale mnohdy neohlíží.

Než dojde ostrému nasazení protokolu IPv6 , je zapotřebí provést zátěžový test (je znám jako World IPv6 Day; pozn. red). Do něj se nakonec zapojí i Microsoft, společnost to na svých stránkách oficiálně oznámila včera.

V testu tak budou zastoupeni provozovatelé čtyř nejnavštěvovanějších internetových stránek – Google, Facebook, Yahoo a Microsoft. Test proběhne 8. června a bude trvat 24 hodin. Velcí hráči si díky němu budou moci otestovat, zda budou vyhledatelní i podle nové IP adresy.

Internetové stránky těchto gigantů poběží v inkriminovaný den jak na IPv4, tak přes nativní IPv6 protokol. Celá akce je pod patronátem společnosti Internet Society. Podle posledních statistik je jasné, že IPv4 adres rapidně ubývá, přičemž se očekává, že dojdou zhruba za rok, což vede k tomu, že zájem o ně se stupňuje (volné IP adresy již došly)

Velkého testu internetového protokolu IPv6 se zúčastní i Microsoft
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama