udelejte-si-prazdniny-nebo-dovolenou-bez-internetu-rika-odbornik
Internet Novinka „Udělejte si prázdniny nebo dovolenou bez internetu,“ říká odborník

„Udělejte si prázdniny nebo dovolenou bez internetu,“ říká odborník

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

28. 6. 2011 08:00 15

Dva měsíce klidu a pohody pro studenty, ale také pár týdnů dovolené pro jejich rodiče se blíží, ale v dnešní globální době nejsme schopni relaxovat a v klidu odpočívat. Na vině je internet a jednoduchý přístup k němu.

Reklama

Už za pár dní začínají dětem a studentům velké prázdniny, které budou trvat 2 měsíce a tak určitě během této doby pojedou někam se svými ratolestmi i rodiče. Dnešní doba je taková, že mobilní připojení máme kdekoliv a v čemkoliv – mobilním telefonu, notebook, tabletu. To dává možnosti být neustále online, odkudkoliv vyřizovat maily, chatovat. Prázdniny by ale měly být časem, kdy si právě od těchto zařízení a hlavně od internetu dáte pauzu a opravdu si odpočinete.

„Udělejte si prázdniny nebo dovolenou bez internetu,“ říká odborník
i Zdroj: PCTuning.cz

K tomuto názoru došel Dr. Munro Cullum, profesor psychiatrie z univerzity Texas Southwestern Medical Center v Dallasu, který se zabývá závislostmi na internetu a podobně. Z jeho výzkumů vyplývá, že pokud má člověk po ruce nějaké to zařízení s internetem, má neustálé nutkání něco jít kontrolovat, pracovat, nebo brouzdat po internetu a je tak stále ve stresu a nemůže načerpat novou energii. Proto bychom přes prázdniny měli všechno okolo internetu vypustit a jít si skutečně odpočinout. Nejlepší prožití dovolené je nechat mobil někde ležet nebo případně ještě vypnout. Zažijete neskutečný klid a pohodu, po návratu do zpět se budete cítit plní energie.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama