transcend-predstavuje-nove-serverove-ddr4-pameti
Novinka Transcend představuje nové serverové DDR4 paměti

Transcend představuje nové serverové DDR4 paměti

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 10. 2015 16:00

Firma Transcend zavádí do nabídky novou řadu serverových paměťových modulů DDR4. Paměti byly podrobeny přísným zkouškám, aby splnily požadavky průmyslových počítačů (IPC) a systémů používaných v průmyslové automatizaci a lékařských zařízeních. Dostupné jsou ve dvou verzích: se standardním a nízkým profilem a v mnoha kapacitních provedeních.

Reklama

Podle výrobce jsou moduly odolné proti nárazům, vysokým teplotám a elektromagnetickému rušení. Pozlacené kontakty, umístěné na desce s plošnými spoji, podstatně zlepšují jejich elektrickou vodivost a každý čip je navíc vybaven dvěma kódy pro opravu chyb, včetně CRC pro ověření spolehlivosti dat a přenosu mezi jejich odesláním a příjmem.

Nové paměti se vyrábějí z DRAM čipů nové generace s dvojnásobnou kapacitou. Taktovací frekvence 2 133 MHz a propustnost až 17 GB/s umožňují získat skvělý výkon paměťového subsystému. Napájecí napětí přitom činí jen 1,2 V, což snižuje elektrické zatížení paměťové sběrnice, a moduly spotřebují až 40 % méně energie ve srovnání s paměťovými moduly DDR3 napájenými napětím 1,5 V.

Paměti plné podporují standardy JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) a jejich kvalitu potvrzují mimo jiné i pokročilé zkoušky prováděné na 64bitových jedno a vícejádrových procesorech. Samozřejmostí je jejich kompatibilita s nejnovějšími procesory Intel Skylake, Intel Xeon E5-2600 v3 a Haswell-E CPU s čipsety X99.

Transcend představuje nové serverové DDR4 paměti
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Transcend

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama