Tisk za předplatné, vir v náplni, CEO společnosti HP opět naštval řadu uživatelů
i Zdroj: depositphotos, Ammatar
Novinka Tisk za předplatné, vir v náplni, CEO společnosti HP opět naštval řadu uživatelů

Tisk za předplatné, vir v náplni, CEO společnosti HP opět naštval řadu uživatelů

David Jiránek

David Jiránek

25. 1. 2024 19:00 8

Nevidí se často, aby si CEO technologické společnosti dokázal znelíbit velkou řadu zákazníků. V případě tiskáren od HP se to ale děje celkem opakovaně.

Reklama

Tiskárny od HP zřejmě nebudou moc oblíbené a vděčí za to zejména vedení společnosti. CEO Enrique Lores si zašel na rozhovor do televizní stanice CNBC a sdílel zde jednu zajímavou informaci za druhou. Řeč došla na neoficiální náplně do tiskáren. Samozřejmě podle business modelu nejde o něco, co by HP nebo ostatní podporovali, což se dá jistě chápat. U HP ale uživatele chtějí možná až vystrašit. Lores sdělil, že viděl náplně, které mají v sobě viry a mohou napadnout celou lokální síť. Což je asi tak pravděpodobné, jako vir v koupené SD kartě do počítače nebo mobilu.

Web Ars Technica se tomuto tvrzení věnoval podrobněji. Ve zkratce je scénář do jisté míry reálný, pokud by šlo o znefunkčnění tiskárny pomocí viru. Napadení sítě je ale už o dost těžší a hrozba je opravdu minimální.

Už v květnu jsme informovali, že HP blokuje po updatu použití celé tiskárny. Tento problém ale sahá až do roku 2016, kdy přišlo první omezení s alternativním inkoustem a jeho použitím.

HP boduje - zablokované tiskárny po updatu firmware rozzuřily zákazníky
i Zdroj: HP

HP boduje - zablokované tiskárny po updatu firmware rozzuřily zákazníky

Hewlett-Packard má smůlu na solidní průšvihy. Nejnovější aktualizace tiskáren z nich udělá předražená těžítka, už je…

23. 5. 2023 13:30
1

Nutno dodat, že za uzamknutí tiskáren co se náplní týče, byla na HP podána žaloba, o které informovalo Reuters 8. ledna.

Rozhovor nadále pokračoval s dotazem, zda je vůbec trh s náplněmi od jiných výrobců špatným řešením. Moderátorka na to okamžitě navázala, že jde o soutěživost na trhu. CEO společnosti na to měl jasnou odpověď.

Naším dlouhodobým cílem je vytvořit z tisku předplatné.

Podle Lorese by mělo být tisknutí jednoduché a k tomu předplatné vede. “Zmenšilo by to zábrany a usnadnilo uživatelům používání tiskárny. Zároveň je to více udržitelné řešení, jelikož si použité náplně vyzvedneme.”

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama