tencent-kupuje-tvurce-clash-of-clans-za-9-miliard-dolaru
Novinka Tencent kupuje tvůrce Clash of Clans za 9 miliard dolarů

Tencent kupuje tvůrce Clash of Clans za 9 miliard dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 6. 2016 11:00 2

Tencent kupuje většinový podíl ve firmě Supercell, která se se proslavila hlavně on-line hitem Clash of Clans. Jedná se o jeden z největších obchodů herního světa. Za 73% podíl totiž čínská společnost zaplatí devět miliard dolarů, tedy zhruba 215 miliard korun.

Reklama

Podle technologického webu The Verge je obchod výhodný pro obě strany. Japonská investiční banka SoftBank, které podíl v Supercellu patřil, si totiž díky akvizici bude moci umazat část velkého dluhu, který ji před třemi lety vznikl v souvislosti s koupí amerického operátora Sprint.

Vývojářské studio Supercell založilo svůj úspěch na takzvaných free-to-play hrách s mikrotransakcemi. Jde o bezplatné hry, za jejichž stažení se neplatí ani koruna. Uživatelé však mohou směnit skutečné peníze za ty virtuální a za ně pak vylepšovat postavy, či dokupovat různé předměty, a získat tak cennou konkurenční výhodu nad ostatními hráči.

Kromě Clash of Clans najdeme v portfoliu Supercell i tituly Hay Day, Boom Beach, Battle Buddies, Pets vs Orcs, Spooky Pop či Clash Royale. Možná jste některý z nich někdy hráli…

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama