synaptics-thintouch-kapacitni-klavesnice-pro-notebooky-stanou-se-standardem
Novinka Synaptics ThinTouch: Kapacitní klávesnice pro notebooky. Stanou se standardem?

Synaptics ThinTouch: Kapacitní klávesnice pro notebooky. Stanou se standardem?

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

23. 8. 2012 09:00 9

ThinTouch kombinuje mechanickou klávesnici, kdy lze klávesu stisknout s kapacitní dotykovou vrstvou. Stačí se tedy jen dotknout a už píšete. Navíc podržením lze psát velká písmena, stejně jako na chytrých telefonech.

Reklama

Společnost Synaptics má na svědomí mnoho ovládacích technologií. Nejvíce rozšířené jsou pravděpodobně touchpady u notebooků. Firma chce ale změnit i notebookové klávesnice. Nové klávesy jsou totiž nižší a mají pár bonusů navíc.

Klávesy využívají dotykové kapacitní technologie, která je známá z tabletů a chytrých telefonů. Přes to, že klávesy nemusí být úplně zmáčknuty, ale stačí se jich dotknout, jsou kousíček pohyblivé. Díky tomu mohou být klávesnice nižší o 30 - 50 %.

Synaptics ThinTouch: Kapacitní klávesnice pro notebooky. Stanou se standardem?
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky tomu může být kapacita baterie ve stejném těle notebook o 34 % vyšší a efektivnější může být i chlazení. Nové klávesnice budou vypadat stejně jakou současné mechanické. Novinkou je také možnost dlouhého stisku pro psaní velkých písmen.

Synaptics ThinTouch vypadá velice zajímavě a snad se prosadí. Vyšší kapacita baterie by se hodila a tišší klávesnice také. Otázkou je, jak moc bude tato technologie drahá.

Zdroj: Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama