super-rychly-bluetooth-3-0
Novinka Super rychlý Bluetooth 3.0

Super rychlý Bluetooth 3.0

Ace.

Ace.

12. 4. 2009 00:00 6

Na svět se chystá nová verze bezdrátového komunikačního rozhraní, nabízí mnohem vyšší přenosové rychlosti a úsporu energie. Představena bude 21. dubna.

Reklama


Použití Bluetooth se vždy omezovalo na poslání nějakého toho obrázku, vizitky, nebo připojení handsfree. Z jednoho jediného důvodu - byl prostě příliš pomalý. Nová verze by tento nedostatek měla napravit, očekává se, že maximální přenosová rychlost bude 480Mbps, a tak bude přímou konkurencí pro Wireless USB. Přes toto rozhraní už bude možné přenášet fotky z digitálního fotoaparátu, HD video, nebo hudbu.

Super rychlý Bluetooth 3.0
i Zdroj: PCTuning.cz


Další výhodou bude nová funkce nazvaná EPC(vylepšená kontrola spotřeby). Ta má za úkol snižovat počet náhodných odpojení vlivem pohybu přístroje a tak šetřit energii. Reálná rychlost ve vzdálenosti 2-10 metrů by měla dosahovat nejméně 53Mbps, spíše však okolo stovky. Za zvýšenou rychlostí stojí změna fungování přenosu. Ten nyní probíhá jak na staré frekvenci 2.4GHz, tak na nové 8GHz (Ultra wide band). Pokud se zařízení setká s nějakým starším, zpětná kompatibilita je zaručena a přenos se pouze zpomalí.

Zdroj: TGDaily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama