studie-pri-hrani-her-na-wii-vlastne-cvicite
Novinka Studie: při hraní her na Wii vlastně cvičíte

Studie: při hraní her na Wii vlastně cvičíte

Martin Stančík

Martin Stančík

16. 11. 2009 16:10 1

Mnohé aktivní hry od Nintenda mohou podle nové studie pomoci vytvořit zdravější generaci narozdíl od současných "povalečů."  

Reklama

Podle studie American Heart Association některé sportovní hry pro Wii a aktivity v sérii Wii fit, které hráče zvednou ze židlí, mohou zvýšit úroveň spalování kalorií jako "středně namáhavé cvičení." "Začít cvičit je velmi jednoduché a zábavné," říká Motohiko Miyachi z National Institute of Health and Nutrition, který se na studii podílel. Podle studie, kterou sponzorovalo Nintendo, jedna třetina her v rámci kategorií Wii sports a Wii fit vyžaduje takové vydání energie, jakého by bylo třeba u "středně intenzivního cvičení."

Studie: při hraní her na Wii vlastně cvičíte
i Zdroj: PCTuning.cz

I když studie nedokazuje, že hraním her se zlepšuje zdraví uživatele, podle Miyachiho "častější hraní těchto her může přispět k prevenci proti kardiovaskulárních chorobám." U hraní her jako tenis nebo box se pak výdej energie přibližuje "ráznému cvičení." Naopak třeba golf je co do vydávání energie podprůměrný. Jak říká Miyachi, s čím dál více obézními dětmi v USA a Japonsku je lepší, když se tyto budou hýbat alespoň u hraní video her, nežli vůbec. Co si o sportovních hrách na Wii myslíte vy? Vyzkoušeli jste je?
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama