stahujte-mozilla-firefox-9-je-az-o-30-rychlejsi
Internet Novinka Stahujte: Mozilla Firefox 9 je až o 30 % rychlejší

Stahujte: Mozilla Firefox 9 je až o 30 % rychlejší

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

21. 12. 2011 09:00 17

Nová verze přináší výrazné vylepšení JavaScriptu a řeší problémy se stabilitou. Vedle toho se Mozilla dohodla s Googlem na pokračování spolupráce a jeho vyhledávač tak zůstane přednastavený po instalaci.

Reklama

Mozilla dodržuje svůj krátký vývojový cyklus a po vzoru ostatních vydává finální sestavení své deváté verze Firefoxu. Jak jste jistě v posledních týdnech zaznamenali, na trhu prohlížečů je opět živo a kromě vydávání nových verzí můžeme pozorovat změny pozic ve statistikách, které se dotkly i ohnivé lišky.

 

Stahujte: Mozilla Firefox 9 je až o 30 % rychlejší
i Zdroj: PCTuning.cz

Ta stejně jako ostatní dlouhodobě ztrácí svůj podíl na trhu a přišla o dlouhodobou druhou pozici za Internet Explorerem. Tu si zabral mladíček Google Chrome a v nejbližších měsících bude nepochybně vývoj podobný. Nepříznivému vývoji se bude snažit zabránit i nejnovější Firefox 9, který v nové verzi sází na lepší podporu webových standardů a rychlejší běh díky vylepšenému JavaScriptovému enginu.

Stahujte: Mozilla Firefox 9 je až o 30 % rychlejší
i Zdroj: PCTuning.cz

JavaScript je prý oproti dřívějšku až o 30 % rychlejší a práce s prohlížečem by tak měla být znatelně svižnější. Podpora webových standardů se rošířila o další HTML5, MathML a CSS funkce. Majitelé zařízení s Mac OS X Lion jistě potěší spousta oprav a vylepšení právě pro tento systém. Úpravy pro Mac zahrnují přidání některých funkcí pro dotykové ovládání a lepší podporu témat. Nový Firefox můžete stahovat formou aktualizace, nebo ze stránek vývojářů.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama