sony-playstation-4-pro-s-grafikou-polaris-uz-lze-objednavat
Novinka Sony PlayStation 4 Pro s grafikou Polaris už lze objednávat

Sony PlayStation 4 Pro s grafikou Polaris už lze objednávat

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 9. 2016 11:00 40

Začátkem minulého měsíce představil Microsoft svoji vylepšenou herní konzoli Xbox One S, která se pochlubila menšími rozměry, vestavěným zdrojem a mírně zvýšeným výkonem a možností přehrávání 4K obsahu. Jako odpověď na tuto konzoli nyní Sony posílá do boje tenčí variantu PlayStation 4 a posléze i PlayStation 4 Pro, konzoli ozbrojenou grafikou z rodiny Polaris a 8jádrovým procesorem. 

Reklama

Nová konzole má sice přijít na trh až 10. listopadu, nicméně Sony na ni už nyní přijímá předobjednávky. A co verze Pro přinese? Někdo by možná čekal podporu připojení VR headsetů, ale na tu si ještě budeme muset počkat. Zatím se musíme spokojit s podporou připojení televizorů a monitorů s rozlišením Ultra HD a možností hraní s využitím technologie HDR, která nabídne hlavně lepší detaily. 

Sony PlayStation 4 Pro s grafikou Polaris už lze objednávat
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkově by měl model s přízviskem Pro přijít s asi o polovinu vyšším výkonem. Ten by měl za prvé zajistit procesor s osmi jádry Jaguar a za druhé grafický čip z rodiny Polaris s výpočetním výkonem až 4,2 TFLOP/s. Paměti GDDR5 nicméně Sony ponechalo na kapacitě 8 GB. Pro ukládání her bude novince sloužit 1TB pevný disk. Oproti standardní verzi PS4 se tak můžeme těšit na zdvojnásobení kapacity úložiště. Další novinkou je třeba také trojice portů USB specifikace 3.1. 

Sony PlayStation 4 Pro s grafikou Polaris už lze objednávat
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová ztenčená verze PS4 se nyní dostává na trh s cenovkou začínající někde nad hranicí 8 000 Kč a přináší s sebou prakticky pouze štíhlejší tělo a update firmware přinášející podporu HDR. Za hardwarově vylepšenou variantu pro si nicméně připlatíme o nějaký ten tisíc víc. Cenovku má totiž stanovenou na 399 euro, což je v přepočtu zhruba 10 800 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama