software-nexus-q-obsahuje-easter-egg
Novinka Software Nexus Q obsahuje Easter egg

Software Nexus Q obsahuje Easter egg

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

2. 7. 2012 10:00 1

Za Easter egg je v počítačovém odvětví považován malý vtípek vývojářů. Něco, co byste od standardního programu nečekali.

Reklama

Před lety, než Google změnil systém vyhledávání, se po zadání jména Chuck Norris a kliknutí na zkusím štěstí vrátila hláška - Nemůžete najít Chucka Norrise, on si najde Vás -. To je příklad legrácky, které se říká Easter egg. Jeden takový je i v novém kulatém multimediálním přehrávači Nexus Q od Google.

Nejspíš proto, že svým vzhledem připomíná v Americe poměrně populární Magic 8-Ball, jež po zatřepání odpovídá na dotazy svých majitelů, má tuto jednoduchou funkci i Nexus Q. Několikerým rychlým poklepáním na virtuální obraz Nexusu se vám zjeví speciální mód, ve kterém přístroj odpovídá na vaše dotazy.

Software Nexus Q obsahuje Easter egg
i Zdroj: PCTuning.cz

Pravda, odpovědi nejsou nijak sofistikované a srovnání se Siri nebo Google Now si nezaslouží, ale to ani nebylo záměrem. Na přiloženém obrázku se koule natřikrát ptají, jestli je Google super. Dvakrát se zobrazilo že ano, napotřetí Nexus odpověděl že je unavený a tazatel se má zeptat později.

Zdroj: theverge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama