smartphone-nokia-808-pureview-ma-fotoaparat-s-rozlisenim-41-megapixelu
Novinka Smartphone Nokia 808 PureView má fotoaparát s rozlišením 41 megapixelů

Smartphone Nokia 808 PureView má fotoaparát s rozlišením 41 megapixelů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 2. 2012 16:30 65

Kanón na vrabce, marketingové oblbovadlo nebo cesta, jak v mobilních zařízeních dosáhnout fotografií, které svou kvalitou zastíní levnější kompakty?

Reklama

Nokia dnes na MWC představila řadu svých novinek. Mezi nimi vyčnívá hlavně smartphone 808 PureView se 41megapixelovým snímačem, informuje o tom zahraniční server Engadget.

Smartphone se chlubí optikou od firmy Carl Zeiss a je schopný produkovat fotografie v rozlišení 3, 5, 8 a 38 megapixelů (4:3) a 2, 5, 8, 34 megapixelů (16:9).

Fotografie mají být neuvěřitelně ostré. Nokia tvrdí, že její nový model má přinést zcela novou kvalitu fotografií z mobilů. Většina uživatelů bude ale asi kvůli datové náročnosti fotit v pěti nebo osmi megapixelovém režimu. Tehdy to funguje tak, že fotoaparát ze všech pixelů, které má k dispozici, vypočítá nejlepší možný obraz. Nokia tuto technologii nazývá pixel over sampling.

Kvalita fotografií zůstává na špičkové úrovni i pokud použijete čtyřnásobné přiblížení obrazu (zoom), a díky xenonovému blesku také za zhoršených světelných podmínek. K dispozici je i natáčení videa v režimu 1080p (čtyřnásobný zoom) nebo 720p (šestinásobný zoom).

Přední stranu přístroje zabírá velký čtyřpalcový AMOLED displej s rozlišením 640 × 360 pixelů. Na parvém boku se nachází trojice tlačítek. Operačním systémem je Symbian Belle FP1.

V místě senzoru je telefon vyboulený (17,95 mm), na opačném konci je tlustý pouze 13,9 mm. V jeho útrobách je schován jednojádrový procesor s taktem 1,3 GHz, doplněný o 512 MB paměti RAM a 16 GB vnitřní paměti (lze ji dále rozšířit pomocí microSD karet).

Nokia 808 PureView se začne prodávat od května za doporučenou maloobchodní cenu 450 euro. Co myslíte, má šanci na úspěch?

Smartphone Nokia 808 PureView má fotoaparát s rozlišením 41 megapixelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama