skype-si-pripsal-novy-rekord-soucasne-ho-pouzivalo-pres-30-milionu-lidi
Internet Novinka Skype si připsal nový rekord, současně ho používalo přes 30 milionů lidí

Skype si připsal nový rekord, současně ho používalo přes 30 milionů lidí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 3. 2011 14:00 1

Oblíbenou službu, která umožňuje bezplatné telefonování prostřednictvím internetu, v jednom okamžiku používalo více než 30 milionů uživatelů. Jde o zatím nejvyšší počet současně přihlášených uživatelů.

Reklama

Skype, provozovatel stejnojmenného peer-to-peer (doslova rovný s rovným; pozn. aut) programu pro (video)telefonování po internetu, se včera pochlubil, že mu podařilo dosáhnout nového milníku, když prvně překročil hranici 30 milionů současně připojených uživatelů.

Informoval o tom v oficiálním prohlášení zde. V současné době je program dostupný ve verzi 5.1 pro Windows, přístupný je ale i pro Mac OS X a Linux. Mobilní platformu reprezentuje iOS od Applu, Android od Googlu či Symbian.

Nepřehlédněte:

Skype s podporou videohovorů pro iPhone oficiálně!

Poslední verze přinesly větší stabilitu, ale především pak podporu skupinových VoIP videohovorů, jež se staly plnohodnotnou součástí verze pro Windows. Bohužel, díky poslední aktualizaci je funkce zpoplatněná. Videohovory začínají ve VGA rozlišení 640 × 480 pixelů, v závislosti na stavu sítě ale mohou být automaticky zvýšeny až do 720p.

Na stanicích s dostatečným výkonem pak běží v 30 snímcích. Nejnovější verzi si můžete stáhnout přímo z oficiálních stránek.

Skype si připsal nový rekord, současně ho používalo přes 30 milionů lidí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Skype

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama