shanghai-jiz-za-dva-dny
Novinka Shanghai již za dva dny

Shanghai již za dva dny

Michal Kleman

Michal Kleman

11. 11. 2008 00:00 15

Po dlouhém čekání bylo potvrzeno datum vydání nových serverových součástek společnosti AMD. Založené na novém procesu, Shanghai K10.5 se dostanou na trh za dva dny.

Reklama

Nové součástky pro serverové stanice, o kterých jsme Vám psali zde se na trh dostanou nečekaně brzy. Oficiální datum vydání bylo výrobcem opravdu stanoveno na 13.11.2008, tedy již za dva dny. Nebude se tedy opakovat žádné zdržování, jako tomu bylo při vydání akrchitektury K10. Doufejme, že se nestane podobný "kiks" jako tomu bylo u TLB aféry.

Shanghai již za dva dny
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle informací Fudzilly bude mít nejrychlejší čip pracovní frekvenci 2,7GHz, deset dní staré zprávy ze serveru Tech Power Up však hovoří pouze o modelech s taktem 2,6GHz. Konkrétní infomace se zřejmě dozvíme až ve čtvrtek, ve stejnou dobu můžeme očekávat i výsledky výkonostních testů, která vám určitě přineseme. Co se týče jednočipových serverů, procesory Intel Xeon založené na jádře Harpertown pravděpodobně dopadnou lépe, u osmipaticových serverů tomu zřejmě bude jinak. AMD Opteron založený na jádrech Shanghai by pak měl mít nižší spotřebu, než procesory architektury Nehalem, což by mohlo být pro mnoho firem také důležitým aspektem.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama