severni-korea-poprela-ze-stoji-za-utokem-na-pocitace-sony-pictures
Apple Novinka Severní Korea popřela, že stojí za útokem na počítače Sony Pictures

Severní Korea popřela, že stojí za útokem na počítače Sony Pictures

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 12. 2014 22:00

Severní Korea popřela zprávy spekulující o tom, že stojí za nedávnými sofistikovanými hackerskými útoky na společnost Sony Pictures či je sponzorovala. Zprávu o tom přinesla oficiální stanice americké vlády Hlas Ameriky.

Reklama

„Spojování Severní Koreje s útokem na Sony je dalším výmyslem s cílem poškodit naši zemi,“ uvedl anonymní severokorejský diplomat. „Moje země již dříve veřejně prohlásila, že se bude řídit mezinárodními normami a nebude podporovat hacking a pirátství,“ dodal.

Přestože se pod kyberútok na Sony Pictures podepsala hackerská skupina Guardians of Peace (Ochránci míru), vystupující pod zkratkou GOP, mnozí viděli pachatele spíše v Pchjongjangu.

Sony Pictures je totiž producentem komedie The Interview (Rozhovor), jejíž zápletka se točí kolem zavraždění vůdce KLDR Kim Čong-una. Autoritářský režim přitom autorům snímku dlouhodobě hrozí „tvrdou a nemilosrdnou odvetou“.

Prohlášení, které se objevilo na počítačích Sony Pictures (zdroj: TheNextWeb)

Na film si stěžoval u OSN a dokonce i u Bílého domu. Bezvýsledně. Datum premiéry snímku, v němž se v jedné z hlavních rolích objeví James Franco, je stanoveno na 25. prosince.

Zdroj: TheNextWeb

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama