sandisk-uvadi-na-trh-nerychlejsi-sd-kartu-na-svete
Novinka SanDisk uvádí na trh nerychlejší SD kartu na světě

SanDisk uvádí na trh nerychlejší SD kartu na světě

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 2. 2014 11:00

Společnost SanDisk přichází se svoji novou SD kartou, která rychlostí přenosu přesahuje specifikace standardu UHS-I. 

Reklama

Nové SD karty budou oficiálně vydány pod názvem Expreme PRO SD UHS-II a mělo by se jednat o nejrychlejší SD karty na trhu. K dostání budou v kapacitách 16, 32 a 64 GB. Pro porovnání, běžné UHS-I karty mohou data zapisovat rychlostí 45 MB/s a číst je rychlostí 95 MB/s. Nové karty Expreme PRO SD UHS-II by měly nabídnout rychlost čtení 280 MB/s a rychlost zápisu až 240 MB/s. Jedinou konkurencí pro nové karty od SanDisk by mohly být paměťové karty Exceria Pro od Toshiba, která nabídne také rychlost zápisu 240 MB/s a využívá rozhraní UHS-II.

SanDisk uvádí na trh nerychlejší SD kartu na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Karty jsou proto použitelné i pro záznam videa v UHD rozlišení (4K). Problémem je pouze kapacita 64 GB, ta je při záznamu 4K videa poměrně rychle zaplněna. Ale nemusíte se bát, na kartu lze uložit až 180 minut videa v rozlišení 4096 × 2160 pixelů, což není zas tak málo.

Všechny kapacitní varianty karet by měly na trh dorazit v dubnu a to za dosti vysoké ceny od 120 do 300 dolarů (2 450 – 6 000 Kč). Za čtečku těchto karet, která je označena jako SanDisk Extreme Pro SDHC/SDXC UHS-II Card Reader/Writer, zaplatíte dalších 50 dolarů (1 000 Kč). 

Zdroj: 12, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama