samsung-oznamil-ssd-urcene-beznemu-spotrebiteli
Novinka Samsung oznámil SSD určené běžnému spotřebiteli

Samsung oznámil SSD určené běžnému spotřebiteli

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 8. 2011 06:00 5

Disk je vybaven kompletním portfoliem výrobce Samsung, ať už jde o řadič, paměťové čipy nebo vyrovnávací paměť. SSD používá nejnovější rozhraní a dostupné bude ve velikostech od 64 do 512 GB.

Reklama

Samsung minulý týden uvedl SSD PM830, které je určené pouze OEM partnerům pro stavbu počítačových sestav a nyní oznámil také běžný prodej disků 830 Series. SSD budou mít hliníkový kryt a budou v běžném 2,5” rozměru. Na výběr budou kapacity 64 GB, 128 GB, 256 GB a 512 GB. Podle Samsungu budou rychlosti čtení a zápisu stejné, jako u OEM řady PM830, tedy 500 MB/s pro čtení a 350 MB/s pro zápis.

Samsung oznámil SSD určené běžnému spotřebiteli
i Zdroj: PCTuning.cz
Samsung oznámil SSD určené běžnému spotřebiteli
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Podle rychlostí už je jasné, že disk má novější rozhraní SATA 6 Gb/s. SSD používá 20nm MLC (Multi-Level Cell) paměťové  čipy od Samsungu ale o řadiči se zdroj nezmiňuje, jen víme, že se jedná o vlastní řešení Samsungu. V balení se bude nacházet redukce do 3,5” pozice pro klasické pevné disky, napájecí a datové kabely a nakonec také CD s programem Norton Ghost na přesunutí dat ze současného pevného disku na nové SSD. Cena prý bude zveřejněna v říjnu, zda-li i s uvedením disků nevíme. Každopádně doufejme, že bude dostatečně lidová, když je disk určený pro normální smrtelníky...

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama