samsung-chromebox-miniaturni-pocitac-s-chrome-os-od-google
Novinka Samsung ChromeBox: Miniaturní počítač s Chrome OS od Google

Samsung ChromeBox: Miniaturní počítač s Chrome OS od Google

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 5. 2012 09:00 4

Krabička velikosti externí mechaniky bude mít mobilní dvoujádrový procesor, flashové úložiště a operační webový systém Chrome OS.

Reklama

Pamatujete si ještě na notebooky (spíše netbooky) s operačním systémem Chrome? Těm se říkalo Chromebooky a jeden vlastní měl i samotný Google. Jedním z výrobců byl právě Samsung, který nyní bude nabízet ChromeBox. Jak už název napovídá, nebude se jednat o notebook, ale o krabičku. Tedy samotný počítač, ke kterému musíte připojit potřebné periferie.

Samsung ChromeBox: Miniaturní počítač s Chrome OS od Google
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř krabičky, která bude pravděpodobně velikostně podobná externím optickým mechanikám, najdeme dvoujádrový mobilní procesor Celeron B840. Ano, Celerony stále existují a to dokonce na nových výrobních procesech. Tento je vyroben na 32nm procesu, má dvě jádra s frekvencí 1,9 GHz, 2 MB cache paměť L3 a grafiku Intel HD. Procesoru asistují 4 GB operační paměti DDR3 a 16GB SSD. To pro tento systém stačí, vzhledem k tomu, že většina dat a aplikací je umístěných v cloudu.

Co se týče konektivity, tak je zde šest USB portů, WiFi, Ethernet, DVI a DisplayPort. Cena této krabičky bude 8 500 Kč. Taková cena se mně osobně zdá moc. Pokud se podíváme na nabídku nettopů s Windows, tak nejdeme za stejnou cenu lépe vybavené krabičky.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama