revodrive-hybrid-kombinuje-hdd-a-ssd-na-pcie-karte
Novinka RevoDrive Hybrid kombinuje HDD a SSD na PCIe kartě

RevoDrive Hybrid kombinuje HDD a SSD na PCIe kartě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 9. 2011 15:30 13

Zvláštní zařízení v sobě kombinuje dostatečnou kapacitu a více než solidní přenosové rychlosti. Dle výrobce dosahuje sekvenční rychlost čtení až 910 MB/s.

Reklama

Známý výrobce pamětí, OCZ, uvedl hybridní úložný systém, který se skládá nejen z běžného pevného disku, ale i solid-state disku. Na PCIe ×4 kartě je uložen 1TB HDD s rychlostí ploten 5 400 otáček za minutu a SSD s kapacitou 100 GB. To zde slouží jako vyrovnávací paměť a jeho základem jsou 25nm NAND flash čipy s buňkami MLC (multi-level cell).

Pro přístup k NAND Flash paměti slouží dva rychlé řadiče SandForce 2281. Spolupráci mezi oběma částmi zajišťuje software Nvelo Dataplex. Výrobce slibuje sekvenční rychlost čtení a zápisu až 910 MB/s, respektive až 810 MB/s. IOPS je 120 000 pro náhodný zápis (4k).

Při přenosu dat dosahuje RevoDrive Hybrid spotřeby 10 wattů, v nečinnosti 8 wattů. Hmotnost zvláštní karty je necelých 290 gramů. MTBF (střední doba mezi poruchami) má hodnotu 600 tisíc hodin. Na hybridní zařízení je možné uplatnit tříletou záruku. Doporučená koncová cena je stanovena na 500 dolarů, což je dle aktuálního kurzu přibližně 8600 korun.

RevoDrive Hybrid kombinuje HDD a SSD na PCIe kartě
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama