Recenze Navee N65:  nový král městských koloběžek
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Recenze Recenze Navee N65: nový král městských koloběžek

Recenze Navee N65: nový král městských koloběžek

Antonín Pánek

Antonín Pánek

6. 7. 2022 16:00 22

Seznam kapitol

1. Představení koloběžky 2. Doručení z čínského eshopu 3. Testovací jezdci a dojezd 4. Brzdný účinek
5. Možnosti nastavení 6. Jízdní vlastnosti a kopec 7. Hodnocení a závěr

Přichází léto, prázdniny a tradiční hardwarové a herní sucho. Málokterá firma si uvedení zajímavých produktových novinek časuje na dobu prázdnin a dovolených. A tak se v mezičase podíváme i na nějaký méně tradiční hardware, který třeba taky časem půjde potunit. Možná nalákáme nějaké hardcore nolifery k výletu ven, na sluníčko. Když nebude nutné tolik chodit po vlastních…

Reklama

Dříve byly koloběžky považovány za hračku pro děti. Doba se však posunula a s nástupem miniaturizace elektromotorů, které se dají schovat i do osmi až desetipalcových koleček a s lepší cenovou dostupností baterií, nám začaly jezdit po městech a vesnicích tisíce elektrokoloběžek. 

Koloběžka Navee N65, která spadá do stále rychle rostoucího ekosystému značky Xiaomi, v podstatě založila svou vlastní kategorii. Na internetu byste totiž jen dlouho hledali jiný model s nominálním výkonem 500 W a reálným dojezdem přes 45 km za cenu pod 15 000 korun. Nejblíže jsou specifikacemi modely od City Boss či Aprilia, ale to už se cenově pohybujeme ve vodách, ve kterých se už dají pořídit i propracovanější modely jako je Vsett 8 či Techlife X6, které nabídnou vysoce kvalitní odpružení obou kol a vyšší výkon.

Navee N65 - tak trochu přerostlá městská koloběžka
i Zdroj: PCTuning.cz
Navee N65 - tak trochu přerostlá městská koloběžka

Pokud nechcete úplně základní model od výrobců, jako jsou Xiaomi, Sencor, Lamax a požadujete od koloběžky trochu vyšší výkon, aby vás vyvezla do prudších kopců, a hlavně mnohem delší dojezd, tak je Navee N65 s cenou do 15 000 Kč ideálním kandidátem. Základní modely vás sice taky dovezou z bodu A do bodu B, ale vzhledem ke kratšímu dojezdu už budete muset jízdu více plánovat a díky často používaným plným pneumatikám z vás po cestě vytřesou duši. A čím více půjdete s cenovkou níže, tím mají nižší nosnost, hůře brzdí a mohli bychom pokračovat. Každý koloběžkař si důvod k upgradu doplní sám. 

Je to podobné, jako když si lidé kupují „Oktávky“, přestože vás Dacia Sandero za zhruba poloviční cenu taky doveze do Chorvatska a zpět. Ano, Sandero to taky zvládne, ale jízda nebude tak svižná, pohodlná ani zábavná. A Navee N65 je taková Octavia mezi koloběžkami. Sice to není sexy sporťák, ani výkonné SUV, ale svoji práci odvede o kus lépe než nejlevnější modely.

Navee N65 - výhody v kostce
i Zdroj: navee.eu
Navee N65 - výhody v kostce
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama