raid-dock-pro-ssd-disky
Novinka RAID "Dock" pro SSD disky

RAID "Dock" pro SSD disky

Michal Kleman

Michal Kleman

2. 1. 2009 00:00 3

Společnost A-DATA představila nový produkt pro zájemce o SSD disky zapojené v RAID systému. Novinka s klasickým 3,5" rozměrem pojme dva 2,5" disky.

Reklama

A-DATA XPG Dual SSD 3.5” RAID Enclosure, jak se produkt jmenuje, je zařízení, které má pojmout dva menší disky. V tom by nebylo žádné kouzle, ale novinka společnosti A-DATA hostí také řadič rozhraní RAID, a tedy dokáže obsluhovat oba disky, i přesto, že k nim fyzicky povede jeden kabel. Tímto můžete tedy navýšit kapacitu a propustnost celého úložného zařízení, nebo jen svá důvěrná data zálohovat rovnou na druhý disk. Samozřejmostí je také možnost použít dva 2,5" klasické pevné disky.

RAID "Dock" pro SSD disky
i Zdroj: PCTuning.cz

Nastavení RAID systému je možné provést pomocí DIP switche přímo na dockovacím zařízení, nebo pomocí přiložené utility. Nový produkt této společnosti je vhodný jak k exkternímu používání, tak k namontování přímo do skříně počítače. Připojení může probíhat pomocí SATA kabelu, nebo přes běžné rozhraní USB. Zpráva nezmiňuje, jak budou disky chlazeny, bohužel i cena tohoto zařízení není známa. Novinka by měla být dostupná během následujících měsíců.

Podle NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama