project-ayr-i-pocitac-muze-byt-pekny-kus-nabytku
Novinka Project Ayr: I počítač může být pěkný kus nábytku

Project Ayr: I počítač může být pěkný kus nábytku

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 2. 2013 18:00 8

Stačí kus hliníku, mahagonové dřevo, sestavit počítač a okolo chladící věže pak postavit skříň, která bude připomínat nějaký kus nábytku či starý elektronkový zesilovač.

Reklama

Ve světě se najde mnoho a mnoho šikovných lidí, kteří umějí tvořit, ať už je to jakýmkoliv způsobem. Každý má jiný vkus a pokud se rozhodne pro HTPC do obýváku, nemusí se každému líbit klasická plechová skříň pod televizi. Jefrey Stephenson to vyřešil také po svém a postavil si vlastní skříň z hliníku a mahagonového dřeva, který úspěšně v obýváku splyne s ostatním nábytkem, ale zároveň bude něčím vyčnívat.

Project Ayr: I počítač může být pěkný kus nábytku
i Zdroj: PCTuning.cz
Project Ayr: I počítač může být pěkný kus nábytku
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř se nachází poměrně silný počítač. Kolem základní mini-ITX desky Gigabyte Z77N-WiFi je postaven hliníkový blok, na který je následně nasazený vyřezaný kvádr z mahagonového dřeva. Skrz okénka je pak vidět obrovská věž pasivního chladiče Silverstone HE02, který chladí dvoujádrový procesor Intel Core i3-3225 architektury Ivy Bridge s frekvencí 3,3 GHz. Dále je zde 8GB operační paměti, SSD Intel Cherryville a 150W Pico zdroj. Na počítači běží Windows 8.

Samozřejmě i v České republice existují case-modeři. Od nás například Stoobi (Jan Štěpánek) nebo další uživatelé s jejich projekty na našem fóru. Více fotografií naleznete zde.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama