pocitac-koupila-detem-v-predskolnim-veku-vice-nez-desetina-rodicu
Novinka Počítač koupila dětem v předškolním věku více než desetina rodičů

Počítač koupila dětem v předškolním věku více než desetina rodičů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 8. 2016 10:00

Zhruba 12 procent českých rodičů pořídilo svým dětem vlastní notebook nebo tablet již v předškolním věku. Další třetina koupila dítěti toto zařízení na prvním stupni základní školy. Vyplývá to z průzkumu společnosti Ipsos pro Microsoft, kterého se zúčastnilo 500 respondentů.

Reklama

Téměř třetina rodičů zvažuje nákup vlastního zařízení svému dítěti před začátkem školního roku. Hlavním důvodem přitom má být pro 73 procent dotazovaných využitelnost při výuce. Dalšími důvody jsou rozvoj počítačových dovedností (62 procent) a motivace k lepším studijním výsledkům (60 procent). Podle čtvrtiny dotazovaných má vlastní zařízení sloužit dítěti jako zdroj zábavy ve volném čase a pětina rodičů bere ohled na skutečnost, že ostatní děti ve škole svůj vlastní notebook již mají. Věk, ve kterém se děti seznamují s technologiemi, se přitom stále snižuje.

První počítač pro dítě lidé vybírají v 77 procentech podle ceny, pro 51 procent je při výběru důležitá využitelnost při výuce a pro dvě pětiny kapacita a paměť, stejně jako operační systém, uzavírá průzkum.

Zdroj: ipsos Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama