placene-zpravy-na-vice-webech
Novinka Placené zprávy na více webech?

Placené zprávy na více webech?

Martin Stančík

Martin Stančík

22. 8. 2009 00:00 4

Pomalu, ale jistě, se stává skutečností to, co mnozí předpovídali po nedávném výroku Ruperta Murdocha - velké společnosti se spojují, aby zpoplatnili své zpravodajské weby.  

Reklama

Mnozí z vás jistě slyšeli odvážné tvrzení šéfa společnosti News Corp. Ruperta Murdocha, že kvalitní webové stránky poskytující zpravodajství, budou dříve nebo později zpoplatněny, neboť jen ze zisků z reklamy žít nemohou. Během včerejška agentura Reuters přinesla první zprávu o tom, že představitelé News Corp. zakládají sdružení s dalšími vydavateli, kteří by chtěli za svůj obsah na internetu dostávat peníze od samotných uživatelů.

Placené zprávy na více webech?
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky úspěchu online verze Wall Street Journalu (což je první opravdu úspěšná zpravodajská stránka, kterou platí samotní uživatelé), jenž spadá právě pod News. Corp., bude šéfem nového sdružení Jonathan Miller, který se ve výše zmíněné korporaci staral o digitální obsah. Podle listu Los Angeles Times se Miller již sešel s představiteli gigantů jako New York Times, Washington Post, Hearst, a Tribune. News Corp. tuto zprávu zatím nekomentovala.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama