osn-pravdepodobne-prijme-cinsky-standard-vyhledavani-ip-adres
Novinka OSN pravděpodobně přijme čínský standard vyhledávání IP adres

OSN pravděpodobně přijme čínský standard vyhledávání IP adres

FidoUncle

FidoUncle

15. 9. 2008 00:00 21

Stahujete si domů hry a filmy? Říkáte si, že vás přece nikdo hledat nebude, vždyť přece neděláte nic “tak moc” trestného? No dnes asi máte pravdu, pátrání by bylo příliš náročné a nákladné, ale co když tomu tak nebude vždycky!

Reklama

Jedno z oddělení Organizace spojených národů se právě zabývá návrhem technického standardu, který by měl umožnit vyhledávání IP adres. Tento projekt se rozjel na návrh čínské vlády. Pokud standard, mimo jiné podporovaný i americkou NSA(National Security Agency), projde, anonymita Internetu bude pravděpodobně historií.

OSN pravděpodobně přijme čínský standard vyhledávání IP adres
i Zdroj: PCTuning.cz

Skupina vytvářející návrh má označení Q6/17 nebo také “IP Traceback” se sejde příští týden v Ženevě. Jednání bude bude neveřejné. Marc Rotenberg, ředitel Electronic Privacy Information Centre ve Washingtonu, řekl, že pravděpodobně nikdo nebere v úvahu jakým způsobem může být tato schopnost zneužita a přímo se dotýká základních lidských práv. Novináři CNETu nalezli dokument uveřejněný letos na jaře čínskou vládou. Ten hovoří o nutnosti vytvořit mechanizmus, který by umožnil zpětně sledovat IP adresy a jeho implementaci do síťových zařízení.

Velký bratr tě sleduje! Tedy ještě ne, ale brzy už klidně bude moci...

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama