opera-to-microsoftu-neulehcuje
Novinka Opera to Microsoftu neulehčuje

Opera to Microsoftu neulehčuje

Martin Stančík

Martin Stančík

28. 9. 2009 00:00 6

Norský výrobce známého webového prohlížeče dnes poslal dopis EU, podle kterého by Evropská Komise neměla spěchat s uzavřením sporu s Microsoftem.  

Reklama

Komisařka Neelie Kroesová minulý týden v rozhovoru uvedla, že chce dosáhnout dohody s Microsoftem do konce tohoto roku. Dohoda by vyřešila již delší dobu se táhnoucí spor. "Jsme mírně znepokojeni možná předčasným ukončením sporu," řekl dnes Hakon Wium z Opery pro agenturu Reuters. "Samozřejmě také chceme, aby byla celá věc co nejdříve vyřešena, ale chceme, aby řešení bylo efektivní - a myslíme si, že řešení, které je právě na stole, efektivní nebude."

Opera to Microsoftu neulehčuje
i Zdroj: PCTuning.cz

Opera si na konci roku 2007 stěžovala Evropské Komisi na Microsoft, který podle ní ve svých Windows zvýhodňuje svůj webový prohlížeče - EK pak Microsoft z tohoto přečinu formálně obvinila na počátku tohoto roku. Komise nyní prochází připomínky jak ze strany Microsoftu, tak ze strany jeho konkurentů. Microsoft nedávno přišel s řešením, že si uživatel při prvním spuštění nových Windows 7 bude moci vybrat, jaký webový prohlížeč bude používat. Komise se však bojí, zda uživatelé vůbec pochopí, že mají na výběr a nabídkové okno využijí.

Zdroj: Reuters
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama